MENÜ
Ankara
Ticari Hayat
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
'Helvacı Ali' Ankara'ya geldi
Özel Haber
15 Ağustos 2019 Perşembe 07:01

'Helvacı Ali' Ankara'ya geldi

Geleneksel irmik tatlısını 1850’li yıllardan beri müşterisiyle buluşturan Bursa’nın ünlü helvacısı ‘Helvacı Ali’ Ankara’da ilk şubesini açtı. ‘Helvacı Ali’ açıldığı günden beri Ankaralılardan, ilgi görüyor. İşletme müdürü Şuayip Kaya, “Ankara’da başka şube açmayı düşünmüyoruz" dedi.
ESRA SARI 
Dönem dönem bazı iş fikirleri çığ gibi büyüyor. Geçtiğimiz yıllarda çiğ köfte akımı başlamıştı. 2019’da da yeni trend: Tatlı dükkanı açmak. Tatlı dükkanı açmak son yıllarda popülerleşen bir iş modeli haline dönüştü. Ankara’da neredeyse her sokak başında yeni nesil bir tatlıcı görmeye başladık.
Helvacı Ali açıldığı günden beri ilgi görüyor 
Geleneksel irmik tatlısını 1850’li yıllardan beri müşterisiyle buluşturan Bursa’nın ünlü helvacısı ‘Helvacı Ali’ Ankara’da ilk şubesini açtı. 1900’lü yıllarda hizmet vermeye başlayan ‘Helvacı Ali’ markası Başkentlilerle geçtiğimiz günlerde buluştu. Yaklaşık 10 gün önce Kızılay Karanfil Sokak’ta  hizmete açılan ‘Helvacı Ali’ dükkânı şimdiden Ankaralıların vazgeçilmez mekânlarından biri haline geldi. 
Biz de Ticari Hayat Gazetesi olarak ‘Helvacı Ali’ işletmesini ziyaret ettik. İşletme müdürü Şuayip Kaya’dan, dükkânın hikâyesini öğrendik. “İşin sırrı kalite” diyen Kaya, “Ankara’da başka şube açmayı düşünmüyoruz. Zaten yoğun istek üzerine açıldık. Ankara’dan Bursa’ya gelen müşterilerimiz Ankara’da bu lezzeti tatmak istediklerini söylediler. Biz de müşterilerimizi kırmadık ve açtık” dedi. 
Ankara’da sadece tek şube var 
‘Helvacı Ali’ işletmesinin merkez şubesinin Bursa’nın İnegöl ilçesinde olduğunu söyleyerek konuşmasına başlayan Kaya, Ankara’da ilk şubeyi Kızılay’da açtıklarını belirtti. Türk kültüründe helvanın önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Kaya, şunları dile getirdi: “Ankara’da başka şube açmayı düşünmüyoruz. Zaten yoğun istek üzerine açıldık. Ankara’dan Bursa’ya gelen müşterilerimiz Ankara’da bu lezzeti tatmak istediklerini söylediler. Biz de müşterilerimizi kırmadık ve açtık.” 
100 yılı aşkın süredir ‘Helvacı Ali’ hizmet veriyor 
‘Helvacı Ali’ işletmesinin geçmişinin çok eski ve köklü olduğunu söyleyen Kaya, “Tarihî lezzetleri dükkânlarda çoğaltıp kuşaktan kuşağa aktarmak, bir dükkânın 100 yıldır aynı yerde bulunması, aynı aile tarafından işletilmesi zordur. Marka haline dönüşen Helvacı Ali’nin, 100 yılı aşkın geçmişini ve geldiği noktayı düşündüğümüzde İnegöl’ün efsaneleri arasında yerini alan firmalardan biri oldu” dedi. 
İşin sırrı kalite 
“Kaliteden ödün vermiyoruz” diyen işletme müdürü Kaya,  ‘Helvacı Ali’nin her şubesinde aynı tadı yakalayacağımızı söylüyor.  Kaya, “Geleneğimizi bozmuyoruz. Helvalarımız günlük. Helvanın üretimi sadece bir merkezden çıkıyor. Helva, kendi üretim yerimizde yapılıyor. Günlük tüketime göre şubemizden belli kilolarda helva istiyoruz” diye konuştu. 
“Helvaya ilgi var” diyen Kaya, “Vatandaşta helvaya karşı merak var. Biz işletmeyi insanların yoğun olduğu bir yere açmak istedik” dedi. 
Tatlı seven bir milletiz
Helvaya ilgi olduğunu söyleyen Kaya, çok kısa bir süre içinde kemikleşmiş bir müşteri kitlesi oluşturduklarına da dikkati çekti. Kaya, “Tatlıyı seven bir milletiz. Geleneksel tatlımızı bozmadık. Kullandığımız malzemeler kaliteli.  Tatlının içerisine koyduğumuz tereyağı, süt, irmik kaliteli ve özeldir. Tatlının içerisinde glikoz yok. Tarif  gizli olduğu için tarifi vermiyoruz. İrmik helvası keyifle tüketilebilecek bir tatlı. Bazı tatlılar insanın midesini gerçekten rahatsız ediyor. Ama irmik helvası öyle değil, hafif. Tüketmesi oldukça keyifli… Yaz olduğu için dondurma ile tüketilebiliyor. İrmik helvası kışın da tercih edilen tatlılardan biri…” dedi. 
İrmik helvasını merak eden herkesi dükkana bekliyoruz 
“Biz en iyisini yapmaya çalışıyoruz” diyen Kaya, kullandıkları malzemelerin kaliteli olduğuna vurgu yaptı. “Herkes kendi işini yapsın” diyen Kaya, farklı irmik helvası çeşitleriyle insanlara hitap etmek istediklerini belirtti. Kısa sürede birçok kişiye ulaşmaya başlayan tatlılarıyla insanlara,  ‘iyi- kaliteli’ irmik helvasını sevdirmeyi amaçladıklarını ifade eden Kaya, irmik helvasını merak eden ve farklı lezzet arayışında olan herkesi dükkânına beklediğini söyleyerek,  sözlerini sonlandırdı.
Klasik irmik helvası tarifi 
Kolay ve hızlı yapılabilen ve çok sevilen irmik helvasını tam kıvamında yapmak isterseniz bu tarif tam size göre...
Malzemeler; 2 su bardağı irmik, 2 su bardağı süt ya da su tercihe bağlı. 1.5 su bardağı şeker, 4 kaşık tereyağı ya da sıvıyağ tercihe bağlı. Üzeri için ise fındık, fıstık, ceviz gibi kuruyemişler tercih edilebilir. 
Yapılışı; 
Tereyağını tencereye alarak eritin. İçine irmikleri koyun ve kavurmaya başlayın. İrmiklerin rengi değişene kadar kavurmaya devam edin. Tereyağı ya da sıvıyağ (tercihe bağlı) ile tamamen kavrulan irmiklerin üzerine sütü yavaş yavaş dökün ve sütü dökerken bir yandan da hızlıca karıştırın. Sütü ya da suyu başka bir tencerede şekeri de içerisine katıp kaynatabilirsiniz.  İrmikler sütü çekene kadar karıştırmaya devam edin.  İçine son olarak şekeri ekleyin. Hızlıca karıştırmaya devam edin.  Bu aşamadan sonra helvayı ocaktan alın ve soğumaya bırakın.  İsteğe göre dondurma ile servis edebilirsiniz. Ya da istediğiniz bir kuruyemiş ya da tarçınla servis edebilirsiniz. Afiyet olsun...
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2019 Ticari Hayat