MENÜ
Ankara
Ticari Hayat
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başkentliler tatlıya doydu
Özel Haber
1 Ekim 2019 Salı 07:54

Başkentliler tatlıya doydu

Başkentte ikincisi düzenlenen Dondurma ve Tatlı Festivali, Altınpark’ta gerçekleşti. 4 gün süren tatlı festivaline yoğun ilgi vardı. Başkentliler bol bol dondurma ve tatlı tüketmenin keyfini sürdü.

ESRA SARI 


Başkentte ikincisi düzenlenen Dondurma ve Tatlı Festivali, Altınpark’ta gerçekleşti. 4 gün süren tatlı festivaline yoğun ilgi vardı. Hafta sonunu değerlendirmek isteyen Başkentliler Altınpark’ın yolunu tuttu. 
Unutulmaz saatler yaşandı
Zirve Fuarcılık tarafından gerçekleştirilecek Ankara Dondurma ve Tatlı Festivali ile sadece minikler değil, aynı zamanda büyükler de oldukça keyifli dört gün geçirdi. Başkentliler, tatlıya doydu.  Dondurma ve Tatlı Festivali’ne ev sahipliği yapan başkentte yediden yetmişe dondurma ve tatlı seven herkes unutulmaz saatler geçirdi. 

Farklı illerden gelen tatlı ve dondurma firmaları stant açtı 
Festivalde, yerel firmaların yanı sıra Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay’ın da yer aldığı farklı illerden gelen tatlı ve dondurma firmaları stant açtı.   Bunun yanı sıra salçadan takıya yöresel ürünlerden bakır eşyalarına kadar birçok farklı stantta etkinlikte yerini aldı. 
Dünyadan birçok lezzet ziyaretçilerle buluştu 
Festivalde Anadolu’dan ve dünyadan birçok lezzet ziyaretçiler ile buluştu. Dondurma şehri Kahramanmaraş, baklava şehri Gaziantep, künefe şehri Hatay... Festival boyunca birçok farklı lezzet Başkentlilerle buluştu. 
Festivalde vatandaşların en çok ilgisini dondurma ve künefe çekti. Festivalin ilk günü 2 bin 500 kişilik künefe ikram edildi.  
Festivalde ayrıca Anadolu’nun dört bir tarafından dondurma ve tatlı hikâyeleri anlatıldı. Sektörün duayenleri, amatörler ve profesyoneller sahnede buluştu.

Peki, tatlı yemenin zararları ya da faydaları neler?
Vücudumuzun her şeye ihtiyacı olduğu gibi elbette tatlıya da ihtiyacı vardır. Ancak bazı durumlarda çok fazla tatlı yemek bağımlılık yapabilir. Özellikle bayanlarda ve çocuklarda görülen aşırı tatlı yeme isteği, şekerin bağımlılık yaptığının en güzel örneğidir.

Kan şekerinde ani yükseliş ve düşüşlere neden olur
Fazla şeker tüketimi, kan şekerini olumsuz etkilediği için bunun sonucunda yaşanan ani iniş ve çıkışlarda, ruhsal dengesizlikler, baş ağrıları, tatlı ve acıkma krizleri görülmektedir. Yedikçe yemek istediğiniz, sizi bir kısır döngü gibi içine çeken bu tatlı isteği, krizlere neden olabilmektedir.
Diyabet, kalp hastalıkları ve kanser riskini arttırır
Kan şekerinde ani yükselişlere neden olan ve fazla şeker içeren besinleri, bol miktarda tüketen insanlarda, şişmanlık çok daha kolay görülmektedir. Bu kişilerin kalp ve şeker hastalıklarına yakalanma ihtimali oldukça fazladır.
Ayrıca şeker ve şekerden yapılmış gıdalar kanser hücrelerini beslemektedir. Yapılan araştırmalarda kanser hücrelerinin, vücuda giren glikoza saldırdığı görülmüştür. Fazla şeker nedeniyle en çok görülen kanser türleri ise meme, yumurtalık, prostat ve rektum kanserleridir.
Bağışıklık sistemini çökertebilir
Yine yapılan araştırmalar sonucunda şekerin, bağışıklık sistemine baskı yaptığı görülmüştür. Ayrıca şekerli besinlerde yer alan şeker ve mayanın, insan metabolizmasında çok miktarda yer alması, vücudu enfeksiyonlara açık hale getirmektedir.

Aşırı tatlı yemek vücudunuzu yaşlandırır
Şeker ve şekerli besinlerin vücutta yarattığı tahribat, göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir. Kana karışan şeker, protein yapısıyla birleşerek, farklı moleküler yapılar oluşturmaktadır ve bu yapılar, dokuların ve derinin elastikiyetini azaltır. 
Buna bağlı olarak kan şekerinde ve insülin seviyesinde görülen yükseliş, yaşlanmayı hızlandırır.
Sağlığımız için bu kadar zararı olan şeker, günlük kullandığımız besinlerin içerisinde çok farklı isimlerle anılmaktadır. 
Bu isimlerin ne olduğunu bilmek, onları hayatımızdan çıkarmamıza yardımcı olacaktır. 
Bunlar; sakaroz, esmer şeker, mısır şurubu, nişasta bazlı sıvı şekerler, sorbitol, mannitol, meyve şurubu, glikoz, glikoz şurubu, invert şeker, bal, laktoz, maltoz, akçaağaç şurubu, melas, şeker şurubu ve amakaze şeklindedir.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   İletişim  ♦   Künye
Copyright © 2019 Ticari Hayat